Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Сила воскресіння

Печать PDF

 

"Щоб пізнати Його й силу Його воскресення, та участь у муках Його, уподоблюючись Його смерті..." (Фил.3:10)
 
Життя християнина - це постійна боротьба проти гріха, зла і диявола. Ось чому Ісус пояснив, що "Царство Небесне здобувається силою, і ті, хто вживає зусилля, хапають його". (Матв.11:12)
Кожній людині, яка хоче ввійти в Царство Небесне, необхідна сила і Апостол Павло дає таку пораду: "Нарешті, мої брати, зміцняйтеся Господом та могутністю сили Його!" (Еф.6:10)
1. Перше всього сила Господня є в Слові Божому. "Бо я не соромлюсь Євангелії, бож вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім гелленові". (Рим.1:16) Слово Господнє має величезну силу.
Що робить Слово Боже?
Воно докоряє людині. "Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця". (Євр.4:12) Ісус про Своє Слово учням пояснив так: "То дух, що оживлює, тіло ж не помагає нічого. Слова, що їх Я говорив вам, то дух і життя". (Iван.6:63)
Слово Господнє перероджує людину. "Захотівши, Він нас породив словом правди, щоб ми стали якимсь первопочином творів Його". (Як.1:18)
2. Друге - це сила Духа Святого. 
Перед вознесінням на небо Ісус дав обітницю учням Своїм. "Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі". (Дiї.1:8)
Апостол Павло пояснив, що в Царство Боже ввійдуть тільки ті, хто був сповнений Духом Святим. "А коли живе в вас Дух Того, Хто воскресив Ісуса з мертвих, то Той, хто підняв Христа з мертвих, оживить і смертельні тіла ваші через Свого Духа, що живе в вас". (Рим.8:11)
3. Третє - це сила молитви.
Апостол Яків пояснив, що молитва має велику силу. "Бо дуже могутня ревна молитва праведного!" (Як.5:16) Особливо велику силу має молитва з постом. Проти цієї сили демони безсилі. "Цей же рід не виходить інакше, як тільки молитвою й постом". (Матв.17:21)
4. Четверте - це сила Крові Христа.
Кров Христа має таку силу, що очищає від усякого гріха, коли людина кається. "Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха". (1Iван.1:7)
Будемо пам’ятати, що через силу Крові Христа ми очищені, викуплені з рабства гріха, виправдані, освячені і примирені з Богом.
5. П’яте - це сила любови.
Ісус дав нам заповідь. "Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви!" (Iван.13:34) Любов має жертовну силу. "Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе". (Еф.5:25) Одна із причин, чому в сім’ях є проблеми, тому що чоловіки не люблять своїх дружин так сильно, як Ісус полюбив церкву.
6. Шосте - це сила, що є в немочі.
Апостол Павло молив тричі Господа, щоб забрав колючку з його тіла - посланця сатани, що бив в обличчя його. Та Бог сказав йому: "Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене... Коли бо я слабий, тоді я сильний". (2Кор.12:9,10) Як не дивно, але в немочі є сила Христова.
7. Сьоме - це сила воскресіння Ісуса Христа.
Апостол Павло дає пораду нам, віруючим людям, "щоб пізнавати Христа і силу Його воскресіння..."
На силу воскресіння Ісуса бажаю звернути увагу.
Воскресіння - це тайна. В дні Ісуса садукеї не вірили в воскресіння. (Мтв.22:23)
Коли Апостол Павло проповідував про воскресіння в Афінах, то багато людей насміхалися з цього. "Як почули ж вони про воскресення мертвих, то одні насміхатися стали, а інші казали: Про це будемо слухати тебе іншим разом..." (Дiї.17:32) Навіть деякі віруючі в Коринтянській церкві не вірили в воскресіння мертвих. (1Кор.15:12)
В наш час є християни, які не вірять, або сумніваються в воскресінні мертвих. Ми не тільки маємо вірити, але і пізнати силу Його воскресіння. І ця сила воскресіння повинна діяти в нас.
Христос вибрав нас, щоби ми були світлом, сіллю, щоб осоляли людей, оберігаючи їх від загнивання, від гріховного розтління.
Але багато християн не мають духовної сили, тому не можуть жити святим життям, не мають сили для служіння Богу. Багато таких християн, які мають побожний вид, але не мають сили Божої. У них не має радості, любови, задоволення і щастя. Вони безсилі, щоб перемогти образи, гнів, ненависть...
Вони хочуть звільнитись від всіх цих недоліків, але не можуть.
Чому?
Бо вони не пізнали силу воскресіння.
Багато членів церкви, особливо діти віруючих батьків, виховані в християнському дусі. Вони з дитинства ходили в Дім молитви, слухали проповіді, молились, співали, читали Слово Боже, прийняли хрещення, але вони не пережили сили воскресіння, вони не воскресли з Ісусом Христом.
Що потрібно, щоби воскреснути з Христом?
Хто може воскреснути? Воскреснути може тільки той, хто помер, той, хто ще не вмирав, він не може воскреснути. Тільки ті, що померли з Ісусом Христом, вони можуть із Ним воскреснути.
Якщо віруюча людина не померла для гріха, для світу, для свого "Я", то вона просто не може воскреснути і отримати нове життя.
Корнилій мав прекрасні якості: був побожний, з цілим домом своїм та богобійний, подавав людям щедру милостиню, завжди молився Богу і постив, але він не був спасенний.
Ось чому з тими, хто хоче прийняти святе водне хрещення пастор має зустрічі, а потім ще братська рада зустрічається, а в деяких церквах ще на членських зібраннях мають зустріч, а ціль одна - вияснити чи ця людина воскресла з мертвих.
Апостол Павло пояснив, що всі люди перед Богом були мертвими через провини і гріх, були дітьми гніву. (Еф.2:1)  Але "Бог же, багатий на милосердя, через Свою превелику любов, що нею Він нас полюбив, і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасені ви благодаттю, і разом із Ним воскресив..." (Еф.2:4-6)   
Є загроза, деколи дуже важко визначити чи людина відроджена, чи вона просто добре вихована в християнському дусі. Деякі діти так добре виховані, що вони є як правдиві віруючі, але вони не воскресли, у них немає нової Божої природи. Христос пресвітеру церкви в м. Сардах говорить: "Я знаю діла твої, що маєш ім'я, ніби живий, а ти мертвий." (Об.3:1)
Всі члени церкви думали, що він живий і тому вибрали його пастором, а на ділі - він мертвий. 
Так і в церквах є християни, про яких ми думаємо, що вони воскресли, але на ділі, вони не відроджені, а просто добре виховані. Ми повинні перевіряти себе, чи ми воскресли, чи народилися від Бога, чи маємо нову природу.
Для того, щоби сила воскресіння Христа проявилася в нас, то необхідно нам з‘єднатися зі смертю Христа. "Чи ви не знаєте, що ми всі, хто христився у Христа Ісуса, у смерть Його христилися? Отож, ми поховані з Ним хрищенням у смерть, щоб, як воскрес Христос із мертвих славою Отця, так щоб і ми стали ходити в обновленні життя". (Рим.6:3,4)
У що ми хрестилися?
В смерть Ісуса Христа!
"Бо коли ми з'єдналися подобою смерти Його, то з'єднаємось і подобою воскресення". (Рим.6:5)
Хрещення - це не обряд, а це заповідь Божа. Коли правильно прийняти хрещення, вмерти для гріха, для свого "Я" і світу, тоді в нас буде діяти сила воскресіння. Одна справа, коли людина десь спіткнулась, согрішила, але вона кається, просить прощення. Але зовсім інша - коли людина живе у гріху і не кається, не очищається, то така людина ще не воскресла з Христом. 
"Отож, коли ви воскресли з Христом, то шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці. Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі.  Бо ж ви вмерли, а життя ваше сховане в Бозі з Христом.  Коли з'явиться Христос, наше життя, тоді з'явитеся з Ним у славі і ви". (Кол.3:1-4)
З якою ціллю Христос вибрав Собі учнів?
Є 3 основні цілі:
1. Щоби вони були з Ним.
2. Щоби вони проповідували Євангелію.
3.Щоби вони допомагали людям, уздоровлювали хворих і виганяли злих духів.
Що найголовніше?
Багато хто говорять - проповідувати Євангелію. Але це не так. Саме головне - бути з Христом і жити з Ним. Бо той, хто з Христом, він буде проповідувати, і хворих уздоровлювати і демонів виганяти, бо він має силу Божу. 
Наше спасіння обумовлене, і одна із умов - воскреснути з Христом. А ті, що воскресли, повинні шукати вишнього. Але не всі, хто воскресли шукають вишнього. Якщо спитати, хто відроджений, то всі піднімуть руки. А якщо спитати, хто шукає вишнього, то і я би задумався піднімати руку чи ні.
Кожна людина щось шукає.
Ісус питає: "Марія, чому ти плачеш? Кого ти шукаєш?" Вона плакала, бо не знайшла Христа.
А Закхей. Кого він шукав? Ісуса! Він не шукав прощення гріхів, він просто хотів бачити Ісуса. Закхей навіть не думав, що з ним станеться, коли він зустріне Ісуса. "Усі бо шукають свого, а не Христового Ісусового". (Фил.2:21)
А для того, щоби сила воскресіння Христа діяла в нас, то необхідно: 
1. Відродження. Воскреснути з Христом.
2. Шукати вишнього, де тепер є Христос.
3. Думати про небесне. Від думок залежить дуже багато. ■
 
Ярослав  БОРСУК
 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!